Снимка: PixabayПочинал холандски лекар, забъркан в скандал с инвитро оплождане, е

...
Снимка: PixabayПочинал холандски лекар, забъркан в скандал с инвитро оплождане, е
Коментари Харесай

Инвитро скандал в Холандия: Лекар станал баща на 49 деца

Снимка: Pixabay

Починал холандски доктор, заплетен в скандал с инвитро оплождане, е станал татко на минимум 49 деца, заяви организацията, представяща родители и деца, родени с тази процедура в затворена към този момент клиника, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БНР.

Ян Карбат, който умря през 2017 година, се оказа татко на 49 деца, родени от дами, които посетили клиниката му в Ротердам. За оплождане той наподобява е употребявал своя сперма, вместо от определения донор.

" Резултатите от ДНК проби, завършили през днешния ден, демонстрират, че тези 49 деца са директни потомци на починалия Карбат “, заяви в изказвания организацията „ Защита за децата “.

Случаят стана обществено притежание, откакто през февруари холандски съд постанови, че ДНК на лекаря би трябвало да стане налична за родителите и децата, с цел да извършат съпоставяне.

Твърди се, че преди гибелта си Карбат признал, че е станал татко на към 60 деца, преди дискредитираната му клиника да ба бъде затворена през 2009 година поради нарушавания на регулациите.

Организация, представляваща хипотетични деца на лекаря, даде фамилията му на съд, с цел да получи ДНК профила му, който бил комплициран в сейф.

Това стана след подозрения за бащинството – родените с инвитро деца имали кафяви очи, до момента в който определеният донор бил синеок, а едно от тях мощно приличало на лекаря Карбат.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР